Expertiza contabila este o activitate depusa de un personal autorizat de lege pentru reconstituirea realitatii unei operatii de natura economica si/sau financiara pe baza cercetarii documentelor, datelor si informatiilor de contabilitate.

Potrivit normelor profesionale CECCAR referitoare la expertizele contabile, acestea sunt mijloace de proba utilizabile in rezolvarea unor cauze care necesita cunostinte de stricta specialitate din partea unor persoane care au calitatea de expert contabil.

Expertizele contabile se clasifica in:

  • Reglementate de Codul de procedura civila, Codul de procedura penala si alte legi speciale. Acestea sunt mijloace de proba in justitie si sunt dispuse din oficiu sau acceptate, la cererea partilor implicate in procesul judiciar, in toate fazele de desfasurare a acestuia.

  • Denumite si amiabile, sunt efectuate in afara interventiilor judiciare. Nu au calitatea de mijloc de proba in justitie, ci cel mult de argumentare pentru solicitarea de catre parti a administrarii probei cu expertiza contabila judiciara sau a rezolvarii unor litigii pe cale amiabila. Sunt solicitate de catre partea care isi alege singura expertii contabili si le stabileste obiectivele (intrebarile) la care acestia trebuie sa raspunda.

Va stam la dispozitie pentru urmatoarele tipuri de expertize contabile:
– expertize contabile civile, dispuse sau acceptate in rezolvarea litigiilor civile;
– expertize contabile penale, dispuse sau acceptate in rezolvarea unor aspecte civile atasate litigiilor penale;
– expertize contabile comerciale, dispuse sau acceptate in rezolvarea litigiilor comerciale;
– expertize contabile fiscale, dispuse sau acceptate in rezolvarea litigiilor fiscale;
– alte categorii de expertize contabile judiciare, dispuse de organele in drept sau extrajudiciare solicitate de catre clienti;

Despre noi

Societate de contabilitate in Cluj, expertiza contabila si consultanta financiara, membra a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, adresam serviciile noastre atat intreprinderilor mici si mijlocii cat si companiilor mari, indiferent de domeniul de activitate al acestora.
  • Cluj-Napoca, Str. Orastiei Nr. 32
  • 0264 591455